MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

KunstCollectief Midden-Delfland

28 januari 2014. Het KunstCollectief Midden-Delfland bestaat uit Suzan Gielesen, Susanne Fiebelkorn en José van Wandelen. Gezamenlijk werkten zij aan de Tafel van Midden-Delfland, die in 2013 bij diverse activiteiten in het Midden-Delfland gebied figureerde. In januari 2014 exposeerden zij samen met fotograaf Johan Gerritse eigen werk in Tavenu in Maasland. In 2020 is KunstCollectief Midden-Delfland opgeheven.

KunstCollectief Midden-Delfland is in 2013 opgericht door drie kunstenaars, elk met hun eigen specialisme. De ambitie van KunstCollectief Midden-Delfland is de kunst een plaats te geven in Midden-Delfland, o.a. door samen exposities te organiseren en daarmee de interactie tussen kunstenaars, inwoners en de kunst te bevorderen.

Het eerste gezamenlijke project was de Tafel van Midden-Delfland. De vroegere vergadertafel van de burgemeester werd omgevormd tot kunstwerk dat figureerde tijdens een aantal activiteiten in Midden-Delfland in 2013. De Tafel van Midden-Delfland toont op kleurrijke en herkenbare wijze de groene polders in het Midden-Delfland gebied omringd door het stedelijk gebied met hun karakteristieke gebouwen.

De Tafel van Midden-Delfland
De leden van KunstCollectief Midden-Delfland: Susanne, José en Suzan.

Expositie Tavenu 2014

In januari 2014 exposeerde KunstCollectief Midden-Delfland, samen met fotograaf Johan Gerritse, in het gebouw Tavenu. De foto's geven een impressie van de expositie in Tavenu en van het werk van KunstCollectief Midden-Delfland met een korte beschrijving van de leden.

KunstCollectief Midden-Delfland in Tavenu Maasland - januari 2014
Suzan Gielesen volgde haar opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en studeerde af in de richting schilderen, tekenen en grafiek. Zij schildert met acrylverf op doek en haalt inspiratie en thema’s uit het landschap, het stilleven, de natuur en haar reizen. Suzan gebruikt veel kleur en geometrische vormen in haar werk.

KunstCollectief Midden-Delfland in Tavenu Maasland - januari 2014
José van Wandelen volgt sinds 2003 lessen aan de VAK bij Wilma Keizer. Haar kleurrijke schilderijen kenmerken zich door het gebruik van verschillende materialen en structuren. Tijdens vakanties (met fotograaf Johan Gerritse) maakt zij schetsen om beelden vast te leggen. Deze schetsen en soms ook foto’s worden met herinneringen van beelden en gevoelens verwerkt tot schilderijen met acrylverf en diverse materialen.

KunstCollectief Midden-Delfland in Tavenu Maasland - januari 2014
Susanne Fiebelkorn volgde haar opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag in de richting schilderen, tekenen en grafiek. De thema's stad, landschap en milieu inspireren haar werk. Zij legt de essentie van haar verhaal beeldend vast, waarbij informatie wordt verzameld en teruggebracht tot een of enkele elementen.