MIDDEN - DELFLAND

Cultuur in Midden-Delfland

Midden-Delfland kent een bloeiend verenigingsleven. Ook op het gebied van muziek, zang, toneel en andere culturele vormen kunt u er terecht. Op deze pagina een overzicht. Voor reactie en aanvullingen: e-mail: info@middendelfland.net.

Harmonievereniging Euterpe

Website: http://www.EuterpeMaasland.nl  

Maaslandse Harmonie

De Maaslandse Harmonie bestaat uit een Groot Orkest, het Jeugd Ensemble Maasland (J.E.M.), Slagwerkgroep Maasland en Blokfluitgroep Maasland. De opleidingen tot muzikant heeft de vereniging volledig in eigen beheer en heeft daarvoor professionele docenten in dienst. De Harmonie heeft een juiste balans tussen goede sfeer en muzikale kwaliteit hoog in het vaandel staan.
Website: http://www.maaslandseharmonie.nl/ 

Maaslandse
Harmonie

Sint Caecilia Schipluiden

Sint Caecilia bestaat uit het Harmonieorkest, Jeugdorkest, Slagwerkgroep,  Majoretten, en de boerenkapel "de Knotwilgen". De vereniging organiseert muziekopleidingen voor hout- en koperblazers en voor slagwerk.
Website: http://www.caeciliaschipluiden.nl/  

Caecilia Schipluiden

Zangvereniging Vivace

De vereniging bestaat uit zo’n veertig zangers (onderverdeeld in sopranen, alten, tenoren en bassen) en de dirigent. Vivace repeteert iedere donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in 'De Dorpskerk' aan de Dorpsstraat 3, te Schipluiden.
Website: http://www.zangverenigingvivace.nl/ 

Muziekgroep S.O.W. Maasland

De Muziekgroep is een groep muzikanten die gemiddeld één keer in de maand een kerkdienst begeleidt. Sinds de start in 1994 bestaat de groep uit een blokfluitgroep, een zanggroep en een muziekgroep.
Website: http://members.lycos.nl/muziekgroep/ 

Jong Belegen Theater

Jong Belegen bestaat uit Joyce Turek en Marjan de Wilt (uit Maasland). De voorstelling “Van oude dingen en mensen die voorbij komen” is een mooie aansluiting op het motto van de Boekenweek 2008: “Van oude Menschen ... de derde leeftijd en de letteren”
De première is op 27 januari 2008 in het Zuidplein Theater Rotterdam.
Website: http://www.jongbelegentheater.nl/ 

Jong Belegen Theater

Cult Royale

Cult Royale is een cultureel festival in de dorpskern van Schipluiden. Een cultureel getinte programmering richt zich op de doelgroep 20+. Een breed programma richt zich op een breed publiek! Muziek, toneel, zang, literatuur, foto, film en stand-up comedy. 
website: http://www.cultroyale.nl/ 

Stichting Muziek Midden-Delfland

Stichting Muziek Midden-Delfland stelt zich ten doel muziekprojecten uit te (laten) voeren om: amateurs binnen de gemeenschap van Midden-Delfland hun talenten op het gebied van muziek, zang, dans te kunnen laten ontwikkelen door hen een (extra) platform te bieden; activiteiten zoveel mogelijk ‘voor en door de gemeenschap' tot stand te brengen in samenwerking met andere culturele instellingen; een bijdrage te leveren aan de (muziek)cultuur van Midden-Delfland.
Website: http://www.muziekmiddendelfland.nl/

Stichting Muziek Midden-Delfland